Stran uporablja piškotke Sprejmi Zavrni Več o zasebnosti in piškotkih nastavljenih na strani.
ProSIGMA Plus d.o.o., Limbuška cesta 2, 2341 Limbuš. Tel.(02) 421 32 00, fax (0)2 421 3207. E-pošta: info.mb@prosigma.si
Čistilne naprave

Prihranite do 50% pitne vode!

Z uporabo deževnice lahko zmanjšate račun za vodo do 50%.

 

Dejstva:

  • Cena vode se je od leta 1988 dvignila za 350%.
  • Na žalost se bo  to gibanje  še zaostrilo.
  • Mesečno položnico za vodo lahko znižate za 50%!

Kako znižati stroške vode za 50% ?

 

NADOMESTITE PITNO VODO Z DEŽEVNICO TAM KJER JE TO MOGOČE!

To je dobro za naše okolje in še boljše za vašo denarnico.

 
 

Deževnica privarčuje 50% pitne vode

 
Vsak od nas dan za dnem porabi skoraj 140 l vode. V večini primerov je to izključno le pitna voda. Tako v 4-članskem gospodinjstvu "odteče" preko 200.000 litrov pitne vode. A na našo srečo, se lahko vsepovsod tam, kjer kakovost pitne vode ni pomembna, brez odpovedovanja higieni in udobju, uporablja deževnica!
 

Splakovanje straniščne školjke – največji potencial prihranka

Ena oseba na toaleti porabi vsak dan 45 litrov dragocene pitne vode. Deževnica je tukaj prav posebej primerna kot alternativa. Raba deževnice v hiši je ekološka alternativa.

 

Pralni stroj – boljši učinek pranja

Deževnica je mehkejša od pitne vode. Zaradi tega vsebuje manj mineralov, ki se lahko izločajo. Z uporabo deževnice prihranite pri pralnem prašku, izboljšajte učinek pranja in vaš pralni stroj ne bo več trpel zaradi vodnega kamna.
 

Zalivanje vrta – mehka voda blagodejno vpliva na vaše rastline

Poletja so vedno bolj vroča in suha, zalivanje vrta je nuja, zato se poraba vode ekstremno dviguje. Kaj je lahko bližje kot deževnica, s katero lahko namakate vaše povrtnine? Namakanje vrta z mehko deževnico, brez vodnega kamna, bo vašim rastlinam še posebej ustrezala. Tako bo vaš vrt v razcvetu, vaša pitna voda pa prihranjena.
 

Čiščenje – manj čistil

Tudi tukaj lahko s pomočjo deževnice porabite manj čistil in s tem prihranite. Raba deževnice prihrani denar.
 
 

Deževnica – odlična za hišo in vrt

 
Zalivanje vrta z deževnico - Prepovedano zalivanje vrta s pitno vodo! 
Sliši se skoraj neverjetno, ampak je dandanes v Franciji in Angliji že realnost. Za zalivanje vrta s pitno vodo v vročih poletnih dneh so zagrožene visoke denarne kazni. Zaradi podnebnih sprememb, ki vse bolj stopajo iz ozadja in zaradi vedno daljših ter vročih sušnih obdobij, je samo vprašanje časa, kdaj bo ta zakon tudi pri nas stopil v veljavo.
Zato poskrbite že danes za vaš jutri!  Izkoristite deževnico z učinkovitim kompletnim sistemom Rewatec. Da boste lahko v prihodnosti uživali na vašem cvetočem vrtu.
 

Deževnica je zdravstveno popolnoma neoporečna

Kako se deževnica obnese v gospodinjstvu? Različne raziskave (npr. Mestni vodovod v Hamburgu) so jasno dokazale, da po higieničnih kriterijih ni bilo ugotovljene nobene razlike ali je bilo prano s pitno vodo ali deževnico. To potrjuje tudi nemško strokovno združenje za uporabo prečiščene vode in deževnice (fbre.V.). Predpostavka pa je sistem, ki ustreza aktualnim tehničnim standardom, kot ga s svojimi kompletnimi rešitvami ponuja Rewatec.

 

Visoka kakovost vode zaradi PE

Zbiralniki - rezervoarji za deževnico - Rewatec so izdelani iz pristnega živilskega polietilena (PE). Neodvisna študija (* Študija LGW Veisthöchheim, 1997, preizkušenih je bilo 44 različnih zbiralnikov deževnice) pri raziskovanju kakovosti vode je pokazala, da so vrednosti pri zbiralnikih iz plastične mase ugodnejše kot pri betonskih cisternah. Boljša kakovost vode pri PE-zbiralnikih je rezultat gladke površine (umazanija se ne prijema) in dejstva, da se sestavni material ne izloča v vodo.
 
 
 
© ProSigma d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com